Personalia

Na opleidingen  pedagogiek en Nederlands heb ik jarenlang gewerkt in lager- en middelbaar beroepsonderwijs en in vormingswerk voor jongeren en volwassenen.
Vervolgens heb ik de HBO-opleiding psycho-sociaal werk (SPSO Utrecht) afgerond. Daar heb ik mijn coachingsvaardigheden op professioneel niveau ontwikkeld.

Astrologie opende voor mij een deur naar nieuwe psychologische inzichten. De studie van dit vakgebied was een bron van inspiratie, herkenning en verwondering. Daarnaast bracht de spirituele astrologie een grote verdieping in mijn kennis en beleving van de individuele horoscoop.
Helend Tekenen, therapeutische en creatieve mogelijkheden ontdekte ik op
de 4-jarige opleiding van het Instituut voor Klank en Vorm in Zutphen.
De combinatie van getekend beeld en horoscoop is verrassend en informatief.

Evolutionaire therapeutische astrologie (opleiding die ik nu volg) biedt mij een nieuwe en zeer waardevolle dimensie voor het kijken naar de horoscoop. Er wordt uitgegaan van de Ziel als afscheiding van de Bron, die door de verschillende levens persoonlijkheden creŽert, om te groeien en uiteindelijk terug te keren naar de Bron. Dit doet Ziel door moeilijkheden en traumaís uit eerdere levens te actualiseren  in dit leven, waardoor de persoonlijkheid kan verwerken en bewust kan worden. 

De grootste bron van ervaringen biedt echter het leven zelf. Als leerling van de school die leven heet, waren en zijn er boeiende lessen en pittige examens.

Het is mijn passie geworden om samen met mensen te zoeken naar antwoorden op hun vragen en inzicht te krijgen in de bedoelingen van wat het leven aanreikt. Daarbij gebruik ik de middelen die me dierbaar zijn geworden: de astrologie, de tekentaal en levenservaring.           
copyright: Martine Vonk | realisatie website: Dirk Koning
helend tekenen:
astrologie: