Helend tekenen voor volwassenen
Helend tekenen

Volwassenen en kinderen komen tot de ontdekking dat het rust brengt, spanningen helpt loslaten en verstillend werkt. Op het moment dat we tekenend onze motoriek inschakelen maken we een verbinding met ons gevoelsleven. Onze hand brengt naar buiten wat van binnen leeft. Door te tekenen kom je meer in harmonie met jezelf. Met eenvoudige teken- en schildertechnieken, afgestemd op leeftijd en levensfase,  werk je op een creatieve manier aan het emotionele, psychologische of spirituele doel wat je gesteld hebt.
Enerzijds kun je heel mooie dingen maken en jouw creativiteit ontdekken, ook als je vindt dat je niet kan tekenen. Anderzijds is het een prachtig middel om antwoorden te vinden op vragen die je hebt. Door het “lezen” en bevragen van de tekening kun je keuzes onderzoeken en (onbewuste) motieven ontdekken. Het geeft inzicht en werkt daardoor bevrijdend.Waarbij kan helend tekenen helpen?

Via de tekentaal kun je aspecten van jezelf ontdekken, herkennen en verwerken. Als je een vraag hebt of een situatie wilt onderzoeken dan geeft je tekening de nodige informatie. 

Bijvoorbeeld:

Je vindt het lastig om met je verdriet of boosheid om te gaan, je staat voor een moeilijke keuze, je voelt je niet prettig in een baan of relatie, je vindt het lastig om met een conflict om te gaan, je bent bang om te falen, je weet niet wat je wil, je kunt moeilijk voor jezelf opkomen, enz. enz.  Een individueel consult zal heel verhelderend zijn.

Bij een relatieconsult (bv met partner of kind) ervaar je al tekenend ieders eigenheid en de patronen die zich tussen jullie ontwikkeld hebben. Je leert elkaar verstaan door de tekentaal. Het laat zien wat in woorden vaak niet geuit kan worden. Het is verrassend  en heilzaam om op deze manier met elkaar ďn gesprek” te gaan.


Voor alle consulten en cursussen geldt: je hoeft geen tekenvaardigheid te hebben.copyright: Martine Vonk | realisatie website: Dirk Koning